De burgemeester

De burgemeester van Zaltbommel is dhr. Pieter van Maaren. In september 2019 is Van Maaren geïnstalleerd door de gemeenteraad. Hij is de opvolger van waarnemend burgemeester Rehwinkel.  

Wat doet een burgemeester

De burgemeester is voorzitter van de gemeenteraad en van het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast heeft de burgemeester een belangrijke taak bij het handhaven van openbare orde en veiligheid. De burgemeester van een gemeente is tevens een belangrijke ceremoniële functie.

Benoeming van de burgemeester 

Een burgemeester wordt op voordracht van de minister benoemd door de Koning. De gemeenteraad geeft aan wie haar voorkeurskandidaat is, gebaseerd op een profielschets. De profielschets voor de burgemeester van Zaltbommel is in 2019 opgesteld en digitaal te raadplegen.

Installatie van de burgemeester
Burgemeester Pieter van Maaren is op 19 september 2019 geïnstalleerd tijdens een buitengewone raadsvergadering. Van deze installatie is een korte videoimpressie gemaakt

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.