Gratis cursus Politiek Actief in de Bommelerwaard

Geplaatst op donderdag 6 februari 2020

Op woensdag 18 maart start in Maasdriel de cursus Politiek Actief voor de gemeente. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

De cursus politiek actief wordt georganiseerd in samenwerking tussen de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel met ondersteuning van ProDemos – huis voor democratie. Meedoen is gratis en u kunt zich aanmelden op deze website onder het kopje 'Cursus Politiek Actief". Op deze pagina is ook het volledige programma van de cursus te raadplegen.

Inhoud van de cursus

Wat doet de Gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? En hoe gaat een lobbyist nu eigenlijk te werk?

Op deze vragen – en meer! – krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente en wordt deelnemers een inkijkje gegund in de wereld van het lobbyen. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en doen ze nuttige kennis op. Tot slot zijn deelnemers aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad. Het volledige programma van de cursus is digitaal beschikbaar op de website van de gemeenteraden.

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.