Nieuwe gemeenteraad Zaltbommel geïnstalleerd

Geplaatst op donderdag 31 maart 2022

Op woensdagavond 30 maart hebben de leden van de nieuwe gemeenteraad van Zaltbommel tegenover burgemeester Pieter van Maaren de eed of belofte voor raadsleden afgelegd. Daarmee is de gemeenteraad die is gekozen bij de afgelopen raadsverkiezingen officieel in functie.

Nieuwe leden van de gemeenteraad

In de nieuwe samenstelling komen zeven raadsleden die in de vorige periode nog geen zitting hadden in de raad. Dat zijn Merel Duijzer, Wilco de Graaff, Wim van Horssen, Lennart van den Berg, Henk de Gaaij, Willemien van Gog – van Genderen en Stef Dingemans. Ook treedt toe tot de nieuwe gemeenteraad wethouder Adrie Bragt, die de functies wethouder en raadslid kan combineren tot het aantreden van een nieuw college van B en W.

Samenstelling van de nieuwe gemeenteraad

De nieuwe gemeenteraad van Zaltbommel bestaat uit vijf zetels voor de SGP en ZVV, drie voor de VVD, twee voor de ChristenUnie en één zetel voor elk van de fracties CDA, PvdA, D66, SP, GroenLinks en BVNL.

Eerste besluit gedragscode

In de nieuwe samenstelling heeft de raad ook haar eerste besluit genomen. In de raadsvergadering is de nieuwe gedragscode voor politieke ambtsdragers vastgesteld. De burgemeester pleitte bij de start van deze bestuursperiode voor het belang van een integer gemeentebestuur.

Groepsfoto van alle raadsleden bij de installatie

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.