Raad neemt unaniem begroting aan

Geplaatst op maandag 8 november 2021

De gemeenteraad van Zaltbommel heeft op 4 november unaniem de voorliggende gemeentelijke begroting 2022-2025 aangenomen. Daarmee heeft de raad haar laatste begroting van deze bestuursperiode vastgesteld.

Tijdens de behandeling van de begroting is een motie ingediend en aangenomen over het adopteren van namen van inwoners van de gemeente Zaltbommel op het Nationaal Holocaust Namenmonument. Een motie over de maatschappelijke begeleiding door Vluchtelingenwerk werd ingetrokken, dit onderwerp wordt later door de raad behandeld.

Cultureel centrum 

De gemeenteraad heeft tevens unaniem ingestemd met het voorstel voor het nieuwe cultureelcentrum Zaltbommel. Daarbij is per amendement en motie gevraagd om bij de uitwerking uit te gaan van een scenario zonder de maatschappelijke (zorg)partners van pand9, later te bekijken of nieuwe ruimtes (deel) in of buiten het bestaande kerkgebouw kunnen plaatsvinden en om een bouwtechnisch onderzoek te doen.

Raad 11 november: raadsonderzoek 

Komende donderdag 11 november is er een reguliere raad. Het enige geagendeerde debatstuk betreft het raadsonderzoek ‘Storten en Tekorten’.

Zie ook

 

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.