Lezing over Hugo de Groot voorafgaand aan raad 18 maart

Geplaatst op woensdag 10 maart 2021

Vierhonderd jaar geleden, op 22 maart 1621, wist Hugo de Groot verstopt in een boekenkist te ontsnappen uit Slot Loevenstein. Dat jubileum gaat niet ongemerkt voorbij. Rondom dit jubileum worden veel activiteiten georganiseerd.

Eén van die activiteiten is, voorafgaand aan de raadsvergadering van 18 maart, een korte digitale lezing over Hugo de Groot. De heer Arnout van Cruyningen heeft het boek ‘De boekenkist van Hugo de Groot’ geschreven, over de ontsnapping van Europa's grootste rechtsgeleerde. Van Cruyningen geeft een korte lezing.

‘Vierhonderd jaar geleden, op 22 maart 1621, wist Hugo de Groot verstopt in een boekenkist te ontsnappen uit Slot Loevenstein. Auteur Arnout van Cruyningen heeft een boek geschreven waarin  Hugo de Groot centraal staat. Het boek is tegelijkertijd een boeiende kennismaking met de man die onder zijn internationale naam Grotius bekend stond als een van Europa’s grootste wetenschappers van de zeventiende eeuw.’

Na deze presentatie geeft Ed Dumrese, directeur bestuurder Slot Loevestein, een lezing over de diverse activiteiten die Slot Loevestein op de planning heeft voor dit jubileumjaar. Van 19.15 tot 19.45 uur kunt u digitaal deze lezingen bijwonen. U kunt hier de livestream (Deze link gaat naar een externe website) bekijken.

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.