Raadscolumn: "Doe je ook aan politiek, of maakt ‘t woord je soms al ziek?”

Geplaatst op woensdag 23 december 2020

Dit is een regel uit een liedje van Rob Favier. Mijn vrouw  zingt deze regel regelmatig voor me. Politiek  stopt  namelijk  nooit. Altijd denk je na, je ziet of hoort iets en denkt: "hoe kan ik hier iets aan veranderen of wat kunnen wij voor hen betekenen"?

Een voorbeeld?  Als ik een reclamebord zie staan voor een activiteit, dan ga ik even na of dit gevraagd is. En hoor ik van een schrijnende situatie, dan kijk ik of de voorzieningen in die de gemeente heeft voldoende bekend zijn en probeer deze situatie te verlichten. Of stel vragen of daar iets voor gedaan kan worden. Of breng een motie in de raad om het voor elkaar te krijgen, vaak samen met anderen.

Als christen voel ik me geroepen om op een goede manier met de schepping om te gaan. Met mens en dier, met jong en oud. Want elk mens doet ertoe. Dat zeg ik en ik meen het ook. Maar wat belangrijker is is dat God zelf dat zegt. Hij vindt u en jou belangrijk !  Hij wil hoop geven en licht waar het donker is. En een beetje van Zijn liefde en licht verspreiden, dat hoop ik ook in en door de politiek te doen!

Om nog even op de eerste regel terug te komen:  ja ik doe aan politiek en ik vind het zinvol. En sta vaak verbaasd over de mogelijkheden die er zijn om invloed op zaken te hebben die er toe doen. En hoop ook dat er meer mensen zich betrokken bij voelen. Vooral jongeren, want de politiek lijkt nogal eens voor “grijze mannetjes” ( ja, inclusief mezelf…).  Dat betekent dat het geluid daar eenzijdig zou kunnen worden.

Daarom een oproep: meld je aan! Om in ieder geval mee te praten en juist dingen die jullie belangrijk vinden onder de aandacht te krijgen!

Kees Kesting
ChristenUnie

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.