Raadscolumn: "Voor ieder kind"

Geplaatst op donderdag 5 november 2020

Wat bij mij het meeste opviel tijdens de eerste lockdown, was het wegvallen van het sporten. En wat in eerste instantie best wel lekker was, even niet meer haasten met het eten omdat de kinderen naar sport moeten, werd een gemis. Naast de sociale contacten van school die wegvielen, ontbraken nu ook deze uurtjes, waarin ze niet alleen lekker konden sporten, maar er ook even lekker uit waren.  

Maar niet voor alle kinderen is lid zijn van een vereniging vanzelfsprekend. Soms is daar thuis gewoon het geld niet voor. Stichting Leergeld Bommelerwaard helpt waar zij kan gezinnen door eenmalig een jaar contributie te betalen. Maar zij is afhankelijk van giften en moet daardoor keuzes maken in welke aanvragen zij aanneemt. Een kind is er dus niet van verzekerd dat de contributie meerdere jaren vergoed kan worden. En dan is er nog de groep kinderen waarvan de ouders net niet in aanmerking komen voor deze vergoeding. 
Als je bij een vereniging sport leer je veel vaardigheden waar je de rest van je leven voordeel van hebt: doorzetten, samen werken, met elkaar iets bereiken, verliezen incasseren. En als bonus krijg je ook nog eens voldoende beweging.

Mijn droom is  dat dit voor ieder kind in onze gemeente is weggelegd. Hoe mooi zou het zijn als bedrijven er bewust voor zouden kiezen om niet alleen kleding of tassen te sponsoren, maar ook de contributie van één kind, waarvan de ouders dit niet kunnen, voor hun rekening te nemen. Zodat ieder kind kan doen.

Mathilde de Hart
ChristenUnie

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.