Raadscolumn: "Eigen belang"

Geplaatst op donderdag 5 november 2020

Een goed besluit van de gemeenteraad is een perfecte afweging van alle belangen die bij zo’n onderwerp betrokken zijn. Zo’n besluit bestaat niet. Door het systeem van democratie komen we vaak wel heel dichtbij. Alle eigen belangen samen vóór het maatschappelijk belang.

Inwoners of ondernemers van onze gemeente, u en jullie, komen vaak in aanraking met de gemeente vanuit een eigen belang. U wilt iets of u loopt tegen een probleem aan. U staat dan sterker als u met uw omgeving en alle belangen die daarin spelen samen optrekt. Dat zijn ook belangen die misschien in eerste instantie haaks staan op uw belang. Het doet me goed om steeds vaker plannen en ideeën voorbij te zien komen waar dat gebeurt is. Niet omdat dat de functie van gemeenteraadslid makkelijker maakt (dat is wel zo), maar omdat het resultaat goed is voor ons allemaal, het maatschappelijk belang. Met elkaar kunnen we daar nog veel meer stappen in zetten. Ik spreek de wens uit om dat samen te gaan doen.

Ook als raadslid heb ik een ‘eigen belang’. Het belang om de punten uit ons verkiezingsprogramma en onze partij terug te laten komen in de besluiten die we nemen. Al die ‘eigen belangen’ bij elkaar in onze gemeenteraad maken de afspiegeling van onze inwoners. Een systeem dat al duizenden jaren zich bewijst en ontwikkelt. Ik ben er trots dat ik daar voor en namens u deel van uit mag maken. Voor het maatschappelijk belang!

Hein de Kort
CDA

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.