ZVV raadslid Metz verlaat gemeenteraad

Geplaatst op maandag 12 oktober 2020

Na ruim 10 jaar raadslidmaatschap voor Zaltbommel Veranderen met Visie (ZVV), stopt Kees Metz per 1 december 2020 als raadslid. Zijn plaats wordt ingenomen door de zevenendertigjarige Wilco den Hartog uit Zaltbommel.

Kees is inmiddels 72 jaar oud en heeft met tussenpozen sinds 1993 in de Zaltbommelse raad gezeten, waarvan de laatste tien en een half jaar voor de, lokale politieke partij Zaltbommel Veranderen met Visie (ZVV). Kees wordt opgevolgd door Wilco den Hartog (37 jaar) uit Zaltbommel. Wilco treedt nu al regelmatig op als burgerlid in de Carrousel namens ZVV.

Kees: "Ik ben deze maand 72 geworden en ik vind het tijd om plaats te maken voor jong en ambitieus talent binnen ZVV. Ik heb alle vertrouwen in Wilco; hij is de aangewezen kandidaat om mij op te volgen en ik wens hem veel succes bij het uitoefenen van deze uitdagende taak".

Kees Metz stopt als raadslid maar blijft wel actief binnen ZVV, als lid van de steunfractie en - als daar behoefte aan is - voor adviezen aan Wilco en de overige fractieleden.

Het officiële afscheid van Kees Metz van de gemeenteraad is gepland aan het eind van de raadsvergadering van 26 november 2020. Wilco den Hartog kan dan in de raad van 17 december beëdigd worden.

De taken van Wilco als ZVV Burgerlid worden overgenomen door Gerrit Struik (40 jaar) eveneens uit Zaltbommel.

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.