Raad ondertitelt live uitzendingen

Geplaatst op donderdag 24 september 2020

De gemeenteraad van Zaltbommel gaat de live uitzendingen van de raadsvergaderingen live ondertitelen via spraakherkenning. Hierdoor worden de vergaderingen van de raad een stuk toegankelijker voor mensen met een auditieve beperking.

Met één op de tien mensen in Nederland met gehoorproblemen, zijn er ook in Zaltbommel mensen die vanwege een beperking raadsvergaderingen moeilijk kunnen volgen. Gemeente Zaltbommel vindt het echter juist belangrijk dat de raadsvergaderingen zo toegankelijk mogelijk zijn voor zo veel mogelijk mensen. Vanaf 24 september worden om deze reden dan ook de raadsvergaderingen van gemeente Zaltbommel live ondertiteld.

De ondertiteling in de livestream uitzending wordt automatisch. Eventuele fouten in de ondertiteling worden na de uitzending gecorrigeerd, zodat bij achteraf terugkijken de ondertiteling nagenoeg foutloos is. Hiervan leert het programma. Naarmate de raad meer vergadert wordt het programma dus steeds accurater.

De ondertitelde raadsvergadering is op 24 september vanaf 20.00 uur te volgen via de website van de gemeenteraad:

Zie ook

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.