Raadscolumn: Wat te kiezen

Geplaatst op woensdag 8 juli 2020

In verkiezingstijd valt er vaak wel wat te kiezen. Daarna is het over. Na de verkiezingen worden al die nieuwe gemeenteraadsleden, die voor de verkiezingen totaal tegengestelde standpunten hadden ineens één. 

Natuurlijk, in Holland coalitieland is het komen tot een compromis nodig. Maar het getuigt van weinig respect als de gemeenteraad verwordt tot een eenheidsworst. ‘Over je schaduw heenstappen’ klinkt lekker positief, maar is niet zelden een blijk van arrogantie richting inwoners. Die hebben om een compleet tegengesteld standpunt hun stem aan die partij gegeven. Tijd om in de spiegel te kijken. Wat is er van belangrijkste SGP punten terecht gekomen?

Joodse cultuur ondersteunen? Het Mikwe krijgt geld. Ambulance op tijd in Zaltbommel? Helaas niet… maar we geven niet op! Meer zondagsrust? We hebben strengere afspraken gemaakt. Maar kunnen hier onmogelijk echt blij mee zijn. Verlaging van de grafrechten dan? Die is er gekomen. Evenals grafrechten voor onbepaalde tijd. Bouwen naar behoefte? Er wordt meer gebouwd voor alle groepen. Maar in Brakel nog te weinig.Betere groenvoorziening? Het is niet slecht, maar kan beter. Speerpunt nu én bij de volgende verkiezingen…

Geen lastenverzwaring? Nagekomen. Huishoudboekje van de gemeente op orde? Zeker wel. En dat blijft zo. Herindeling? Buiten beeld. Wat gerealiseerd. Maar nog niet helemaal klaar dus. En er komt genoeg nieuws bij. Fietspaden? Prioriteit scholierenroutes. Bedrijventerreinen? Zeker, maar niet te groot, eerst zijn lokale bedrijven aan de beurt. Zonnepanelen? Eerst op het dak!

We willen er voor u zijn. Nu en over twee jaar. Deo Volente.

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.