Raadscolumn: Gelijke kansen

Geplaatst op woensdag 8 juli 2020

De dag dat werd voorgesteld deze raadscolumn te schrijven was er nog geen sprake van Corona.  Nu wel. Corona maakt alles anders. Maar wat kan ik daar als lokale politicus in betekenen?
Deze tijd is pittig. Veel mensen zijn eenzamer geworden, de economie stagneert en mensen met psychische klachten hebben het moeilijk. En laten we eerlijk zijn; thuisonderwijs is ook niet altijd bevorderlijk voor de sfeer.

Nu maatregelen versoepeld worden lijkt het al ver weg, maar het coronavirus heeft ons geraakt. Niet alleen ‘de economie’, maar ons als mensen.  Het is mede aan ons politici om de gevolgen draaglijk te houden en daarin iedereen gelijk te behandelen. Ook kinderen.
Zo zijn er kinderen die een laptop nodig hebben voor school. Er is een regeling voor ouders met een minimum inkomen die geen laptop kunnen betalen, maar als je baan onzeker is en je hebt een gemiddeld inkomen, is het nu niet de tijd een laptop aan te schaffen voor je kind. Logisch.

Corona of niet; iedereen verdient gelijke kansen. We hebben te maken met een nieuwe situatie die aanhoudend verandert en die vraagt om een andere wijze van besturen. Voor ons als politiek betekent dat geen onhaalbare beloftes doen. Mensen niet voor de gek houden. Dus géén ‘alles gaat weer zijn zoals voor corona’. We hadden deze crisis enorm graag willen missen maar het biedt kansen Zaltbommel beter te maken. Door samen te denken in kansen en mogelijkheden.

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.