Raadscolumn: Samen

Geplaatst op woensdag 8 april 2020

Peinzend voor het raam, het zonnetje schijnt en ik mag bedenken waar ik over wil schrijven. Er zijn zoveel opties. Denk aan wat politiek voor mij betekent, wat er speelt of bijvoorbeeld hoe de coronacrisis ons werk beïnvloedt. Bij al deze onderwerpen is er voor mij één rode lijn. Solidariteit in diversiteit. In alles zijn we onderling verbonden en moeten we proberen er voor elkaar te zijn. Niet jij tegen ik, maar samen ondanks onze verschillen. Alleen dan kan ik mijn rol als volksvertegenwoordiger vervullen en maken we onze gemeente een stukje mooier.

Solidariteit betekent voor mij ook luisteren naar elkaar, echt luisteren. Hoor en wederhoor. Het betekent voor elkaar zorgen en er voor elkaar zijn. Ik probeer bijvoorbeeld aandacht te houden voor groepen die soms vergeten worden. Ik probeer me in te zetten voor een samenleving waarin we allemaal als waardig persoon worden gezien en mee kunnen komen. Dit begint al bij stoepen waar je ook met de rolstoel op kan komen en loopt tot een waardig loon als je een beperking hebt. Ons werk als raadslid houdt nooit op. Je kan ook nooit alles goed doen, maar we proberen dit wel. Het gaat erom dat je een groep mensen hebt kunnen helpen of dat je een mooi project gerealiseerd wordt.

De afgelopen weken hebben we gezien dat we elkaar nodig hebben. Dat velen van ons zich belangeloos inzetten voor een ander. Laten we dat vasthouden!

Nadine Koster
Raadslid CDA Zaltbommel

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.