Terugblik Raad on Tour in Bruchem

Geplaatst op maandag 9 maart 2020

Op donderdagavond 5 maart bezochten de raadsleden van de gemeente Zaltbommel de kern Bruchem. Samen met de leden van het dorpsplatform is door weer en wind een route gelopen door het dorp. Tijdens de route stond zowel het karakter van het dorp, enkele positieve zaken en enkele zorgpunten centraal. 

De dorpsraad vroeg onder meer aandacht voor de gevaarlijke situatie rondom de bushalte Peperstraat en liet een deel van het 'Ommetje Bruchem' zien, welke mede door de inspanning van bewoners tot stand is gekomen. 

Bij de discussiebijeenkomst gingen raadsleden en bewoners van de kern met elkaar in gesprek. In een viertal groepen vroegen inwoners aandacht voor o.a. verkeersveiligheid, het dorpskarakter van de kern, woningbouw en de lokale markt. Bijzondere aandacht ging uit naar de ontwikkelingen op het gebied van de huisvesting van arbeidsmigranten. 

Op woensdag 8 april wordt het verslag van de raad on tour aangeboden aan de leden van de gemeenteraad in haar carrouselvergadering.

​ 

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.