Raadscolumn: Cadeautip

Geplaatst op woensdag 12 februari 2020

Er zijn herinneringen waar je echt voor moet peinzen om terug te halen hoe dat ook alweer precies zat. Terwijl andere veel beter blijven hangen.

Ik kan me het gevoel nog precies voor de geest halen toen ik als 16-jarige op mijn Kreidler brommer naar Ammerzoden reed om de raadsvergaderingen bij te wonen. Ik vond politiek erg interessant. Dat is niet bij iedereen zo. Vooral op verjaardagen en partijen wordt er soms nogal fel stelling genomen. En de ene keer snijdt het hout. Een andere keer niet.

Vooropgesteld: ik heb me ook groen en geel geërgerd toen we als gemeente overruled werden door de provincie waar het ging over de herstructurering van de glastuinbouw.  En ik vind het ook idioot dat we wel windmolens gaan neerzetten op 200 meter bij mensen vandaan, maar niet in het Munnikenland omdat daar hazen lopen. Dat zijn dingen die ik heel eenvoudig naar voren kan brengen als het gaat over politiek.

Daarmee  is het nog geen eerlijk beeld, want er gaat ook een hele hoop goed. Wist je bijvoorbeeld dat we bij de top 30 zitten als het gaat over woningbouw? En wist je dat we een voorbeeld zijn voor anderen als het gaat over jeugdzorg? Onthoud dat eens voor een volgende verjaardag!

Gerrit Robbemondt
Fractie ZVV

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.