Jeugdgemeenteraad - 75 jaar vrijheid

Geplaatst op maandag 20 januari 2020

Een oorlogsquiz in de kernen van Zaltbommel, een graffitimonument over creatieve vrijheid of een schooldag bomvol activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding. Zestig leerlingen van VWO 4 presenteren 30 januari hun voorstellen aan de gemeenteraad voor de viering van vrijheid in de gemeente Zaltbommel.

Jeugdgemeenteraad

Liefst 11 groepen doen dit jaar mee aan de Jeugdgemeenteraad, een samenwerking van het Cambium College en de gemeenteraad van Zaltbommel. In de eerste ronde presenteren de leerlingen hun voorstellen, waarbij zij worden beoordeeld op originaliteit, haalbaarheid, financiën en maatschappelijke relevantie. Onder toeziend oog van raadsleden en collegeleden gaan de leerlingen onder voorzitterschap van de burgmeester met elkaar het debat over de voorstellen aan.

Twee groepen winnen uiteindelijke een prijs, de groep die het beste voorstel heeft ingediend volgens de raadsleden en de groep die zich het beste weet te presenteren in het debat.

75 jaar vrijheid

De Jeugdgemeenteraad staat dit jaar in het thema van 75 jaar bevrijding. De leerlingen doen voorstellen hoe hun leeftijdsgenoten bij deze viering betrokken worden. Voorafgaand aan de jeugdraad wordt ook het project levenslicht aan de aanwezigen getoond.Alle raadsvoorstellen en het debat zijn te bekijken via het raadsinformatiesysteem (Deze link gaat naar een externe website).

Foto van de jeugdgemeenteraad 2019

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.