Leerlingen debatteren over dorpshart Aalst in Jeugdgemeenteraad

Geplaatst op donderdag 7 februari 2019

De gemeenteraad van Zaltbommel en het Cambium College werken samen voor het organiseren van deze jeugdgemeenteraad. Tien groepen van ongeveer vijf leerlingen zullen hun plannen presenteren voor het herinrichten van het dorpshart te Aalst. Onder het voorzitterschap van burgemeester Peter Rehwinkel gaan ze hierover met elkaar in debat.

Een jury bestaand uit gemeenteraadsleden bepaalt uiteindelijk de winnaar van het debat en de winnaar van het ‘beste voorstel’. De planning van de jeugdgemeenteraad ziet er als volgt uit; 

Globaal schema;
19.00     -             Opening door burgemeester Rehwinkel
19.05     -              Presentaties door leerlingen
19.45    -              Jongeren debat (ronde 1) en stemronde
20.45    -              Jongeren debat (ronde 2) met 3 beste groepen

21.00     -              Einde debat en juryberaad
21.15     -              Bekendmaking winnaars beste voorstel en beste debaters

De volledige agenda met alle stukken en de livestream zijn hier te raadplegen. (Deze link gaat naar een externe website)

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.