Nieuwe gemeenteraad aan de slag

Geplaatst op vrijdag 30 maart 2018

De raad bestaat nu uit de volgende 8 fracties:
SGP                        4 zetels
ZVV                         4 zetels
PvdA/GroenLinks    3 zetels
ChristenUnie           3 zetels
CDA                        3 zetels
VVD                        2 zetels
D66                         1 zetel
SP                           1 zetel

Samenstelling raad kan nog veranderen
De raadsleden volgen de komende maanden een introductieprogramma over onder meer de Omgevingswet, regionale samenwerking en de carrousel en raadsvergaderingen. De raadsleden: Wim van der Toorn (SGP), Anneliesse van Oort (PvdA/GroenLinks), Danielle van de Wiele (VVD), Isabel Plessius (VVD) en Martijn Stoutjesdijk (SP) zijn nieuw. De wethouders Adrie Bragt (ChristenUnie) en Simon Buwalda (CDA) zijn ook gekozen in de raad. Of zij doorgaan als raadslid hangt af van de uitkomst van de coalitiebesprekingen, die op dit moment plaatsvinden. En dat betekent dat de samenstelling van de raad nog kan veranderen.

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.