Gemeenteraad besluit tot hertelling

Geplaatst op dinsdag 27 maart 2018

In de vergadering van 27 maart 2018 heeft de gemeenteraad van Zaltbommel besloten tot hertelling van de stemmen uitgebracht op 21 maart 2018 voor de gemeenteraadsverkiezingen. Aanleiding is het stemverloop op het stembureau ’t Slot in Gameren. Een kandidaat op de kieslijst heeft volgens het proces verbaal geen stemmen gekregen, terwijl er volgens informatie wel stemmen op hem zijn uitgebracht.

Dit is voor de raad voldoende grond gebleken om vanavond bij het agendapunt: ‘Rechtmatigheid verkiezingen en toelating nieuw benoemde raadsleden’ te besluiten tot hertelling. De hertelling vindt plaats op woensdag 28 maart in het gemeentekantoor van Zaltbommel.

Tijdens een ingelaste raadsvergadering op donderdag 29 maart, 18.00 uur, beslist de raad over de rechtmatigheid van de uitslag van de hertelling. De raad beslist dan ook over de geloofsbrieven van de nieuw te benoemen leden. De installatie van de nieuwe raad vindt plaats op donderdag 29 maart, 20.00 uur.

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.