Jeugdgemeenteraad 2018 over opkomstbevordering jonge kiezers

Geplaatst op dinsdag 9 januari 2018

Onder het voorzitterschap van burgemeester Rehwinkel gaan de leerlingen van het Cambium College over twee ronden met elkaar in debat. Na de twee debatronden kiest een jury bestaande uit de lijstrekkers van de politieke partijen de winnaars. Zij krijgen van de gemeenteraad een bedrag van 2.000 euro om hun voorstel uit te voeren. De Jeugdgemeenteraad op 18 januari begint om 19.00 uur in het Stadhuis aan de Markt in Zaltbommel.

Webcast
Omdat de raadzaal al vol zit met leerlingen, wordt belangstellenden vriendelijk verzocht om de vergadering te volgen via de webcast van de raad (Deze link gaat naar een externe website). Ga hier naar de voorstellen op het raadsinformatiesysteem (Deze link gaat naar een externe website).

Praktijkdag Cambium
In september 2017 zijn de leerlingen aan de slag gegaan. De afgelopen maanden hebben de leerlingen hun voorstellen uitgewerkt. Onderdelen van dit voorbereidingstraject waren een praktijkdag op het stadskantoor in november en een bezoek aan de Tweede Kamer.

Lokale politiek
De gemeenteraad vindt het belangrijk om jongeren te interesseren voor de lokale politiek en onze democratie. Daarom heeft de raad bepaald dat alle voorstellen een maatschappelijk thema hebben en dus nuttig zijn voor de inwoners van de gemeente.
 

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.