Huisvestingsplan onderwijs in carrouselvergadering 30 november

Geplaatst op vrijdag 17 november 2017

Om de vier jaar wordt het huisvestingsplan geactualiseerd. Voor deze actualisatie heeft het college onder meer interactieve bijeenkomsten georganiseerd met schoolbesturen en raadsleden. Daarbij is ook gesproken over de effecten van het dalend aantal leerlingen.

In de kern Zaltbommel is het aantal leerlingen in de periode 2014 - 2017 gedaald met 12% en in de dorpen met ongeveer 1%. De komende jaren wordt onder meer de bijzondere basisschool de Regenboog in Nieuwaal uitgebreid en komt er volgens planning vervangende nieuwbouw voor de praktijkschool De Brug.

De carrouselvergadering begint om 20.00 uur in het Stadhuis aan de Markt in Zaltbommel. Belangstellingen zijn van harte welkom, ook voor de presentatie van de provincie Gelderland over de inpassing van Windpark Bommelerwaard A2 in voorbereiding, die start om 19.00 uur in de Raadzaal. Het is mogelijk om gebruik te maken van het recht om mee te spreken in de carrouselvergadering. 

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.