Raad bespreekt kwaliteitsimpuls De Neswaarden Aalst

Geplaatst op maandag 13 november 2017

Het college van b en w stelt de raad voor om samen met Staatsbosbeheer de natuur- en recreatiewaarden in het gebied te verbeteren. Onderdeel van die verbetering is het verontdiepen van het Esmeer. Het aanbrengen van grond/slib op de waterbodem is noodzakelijk om het project te financieren. Daarnaast verwachten beide partijen dat het ook een positief effect heeft op het waterleven.

Staatsbosbeheer en het college hebben hun voornemens vastgelegd in een intentieovereenkomst. Tijdens de carrouselvergadering van 2 november waren er vragen over de participatie met betrokken partijen en omwonenden. Enkele partijen kondigden aan om hierover eventueel een amendement (wijziging in het voorstel) in te dienen.

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.