Campagne gemeenteraadsverkiezingen 21 maart

Op woensdag 21 maart is het zover. Dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen én is het raadgevend referendum over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Dit keer mag u dus niet één, maar twee keer stemmen. Iedereen die op 21 maart 18 jaar of ouder is mag stemmen. Uw stem, daar maakt u zich toch sterk voor! 

Bekijk de videoboodschap van de burgemeester (Deze link gaat naar een externe website)

Op deze pagina’s vindt u alles over de verkiezingscampagne in de gemeente Zaltbommel. Wilt u meer informatie over stemmen, stempas, machtigingen, volmacht en nog veel meer. Ga dan naar: gemeente Zaltbommel (Deze link gaat naar een externe website)

Websites politieke partijen

In de gemeente Zaltbommel nemen 8 partijen deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat om de onderstaande partijen. Klik op de partij en u komt op de website. 

Website ZVV (Deze link gaat naar een externe website)
Website SGP (Deze link gaat naar een externe website)
Website CU (Deze link gaat naar een externe website)
Website VVD (Deze link gaat naar een externe website)
Website CDA (Deze link gaat naar een externe website)
Website PvdA/GroenLinks (Deze link gaat naar een externe website)
Website D66 (Deze link gaat naar een externe website)
Website SP (Deze link gaat naar een externe website)

Programma’s politieke partijen

Bijna alle partijen hebben hun plannen voor de gemeente Zaltbommel ontvouwd in het verkiezingsprogamma. Klik hieronder op een partij en u komt rechtstreeks bij het programma. 
Programma ZVV (PDF, 223.2 kB)
Programma SGP  (PDF, 1.0 MB)
Programma CU (PDF, 2.0 MB)
Programma VVD (PDF, 788.7 kB)
Programma CDA (PDF, 788.1 kB)
Programma PvdA/GroenLinks (PDF, 780.7 kB)
Programma D66 (PDF, 2.6 MB)
Programma SP (PDF, 1.1 MB)

Keuze hulp met zaltbommel.mijnstem.nl

Vanaf 19 februari kunt u gebruikmaken van een stemwijzer om uw keuze voor een partij te bepalen. U hoeft geen JA en NEE in te vullen. Door gebruik te maken van een ‘schuif’ heeft u veel meer antwoordmogelijkheden. Na een antwoord op een stelling kunt u direct zien wat de keuzes van de politieke partijen op de stelling zijn. De URL is: zaltbommel.mijnstem.nl Zonder www ervoor! Of ga hier rechtstreeks naar de stemwijzer voor Zaltbommel (Deze link gaat naar een externe website).


Stembus On Tour langs de kernen op 3 en 5 maart

Op zaterdag 3 maart en maandag 5 maart rijdt een opvallende rode dubbeldeks Verkiezingsbus langs de kernen van de gemeente Zaltbommel. In de bus liggen de programma’s van alle politieke partijen en verschaffen medewerkers van de gemeente Zaltbommel informatie over het stemmen en het referendum. Politieke partijen kunnen op eigen initiatief aanwezig zijn bij de bus, maar niet in de bus. Kijk op het onderstaande schema voor de tijden en de locaties.

Schema Stembus On Tour - zaterdag 3 maart 2018

Plaats Locatie Tijd
Zaltbommel Markt 09.30 – 10.30 uur
Gameren 't Slot 10.45 – 11.30 uur
Aalst Halosta 12.00 – 13.00 uur
Nederhemert Parkeerplaats supermarkt 13.30 – 14.15 uur
Bern Speeltuin 14.30 – 15.00 uur


Schema Stembus On Tour - maandag 5 maart 2018

Plaats Locatie Tijd
Bruchem Parkeerplaats basisschool 09.30 – 10.00 uur
Kerkwijk Parkeerplaats basisschool 10.15 – 10.45 uur
Delwijnen WEKO schildersbedrijf 11.00 – 11.30 uur
Nieuwaal Parkeerplaats basisschool 12.00 – 12.30 uur
Poederoijen Parkeerplaats dorpshuis 13.00 – 13.30 uur
Brakel Parkeerplaats Emte 14.00 – 14.30 uur
Zuilichem Parkeerplaats tegenover dorpshuis 15.00 – 15.30 uur

Verkiezingsfestival- en feest jongeren dinsdag 20 maart 

Bekijk hier het introductiefilmpje (Deze link gaat naar een externe website)

Op dinsdag 20 maart is het podium aan de jongeren (doelgroep 16 - 25 jaar).

Festival Stadhuis 20.00 - 22.00 uur vanaf 16 jaar

Vanaf 20.00 uur ben je van harte welkom in de Raadzaal van het Stadhuis op de Markt in Zaltbommel. Daar presenteren de (jongeren) afdelingen van de politieke partijen zich en is er een leuk programma. Je bent ook van harte welkom als je jonger bent dan 18 jaar!

Feest Stadscafé 22.00 -24.00 uur vanaf 18 jaar en alleen toegang met stempas

Vanaf 22.00 uur zetten we met een drankje en muziek de ontmoeting voort bij de buren van het Stadscafé.

Stemmen op de Markt 24.00 - 01.00 uur

Klokslag 24.00 uur eindigen we daar, want dan gaat iedereen stemmen in de Stembus op de Markt. Tot 01.00 uur mag iedereen -alle leeftijden- hierin zijn of haar stem uitbrengen.

Het wordt supergezellig maar neem wel je stempas mee. Want zonder pas geen toegang tot het feest!!!!

Kalender verkiezingscampagne

Naast de Verkiezingsbus en het Jongerenfestival trekken de partijen nog op meerdere momenten gezamenlijk op. Bekijk het onderstaande schema voor alle gezamenlijke activiteiten:

Wanneer Wat Toelichting
Donderdag 15 februari | 15.00 – 19.00 uur | Markt Zaltbommel Verkiezingsbus Oké FM en Omroep Gelderland Interviews met de lijsttrekkers | openbaar en gratis
Vanaf maandag 19 februari Mijn Stem Live
Zaltbommel.mijnstem.nl
Iedereen kan gebruikmaken van de gratis stemhulp
Zaterdag 3 maart Verkiezingsbus langs de kernen Zie toelichting hierboven
Maandag 5 maart Verkiezingsbus langs de kernen Zie toelichting hierboven
Maandag 12 maart | Cambium College | Courtine 2 | Zaltbommel Verkiezingsdebat Brabants Dagblad, Het Kontakt, Het Carillon Debat tussen de lijsttrekkers onder leiding van Johan Cahuzak | Openbaar en gratis | Info: Brabants Dagblad, Kontakt of Carillon
Dinsdag 13 maart | 19.30 -21.30 uur | Pand 9 | Van Heemstraweg West 9 | Zaltbommel Verkiezingsdebat Sociaal Beleid Zaltbommel door: Adviesraad Wmo en Jeugdzorg

Toegang gratis. Aanmelden en info:

adviesraad@zaltbommel.nl 

Zaterdag 17 maart | 09. 00 – 17.00 uur | Markt Zaltbommel Verkiezingsmarkt Politieke partijen presenteren zich op de Markt in Zaltbommel | Openbaar en gratis
Dinsdag 20 maart | 20.00 – 24.00 uur | Stadhuis en Stadscafé | Markt Zaltbommel Jongeren Verkiezingsfestival en -feest Zie toelichting hierboven. Verkiezingsfeest vanaf 22.00 uur alleen toegankelijk voor jonge kiezers met stempas.
Woensdag 21 maart | 07.00 – 21.00 uur Verkiezingsdag Verkiezingsdag Stemmen in de stemlokalen of in de stembus.
Woensdag21 maart vanaf 21.00 uur | Raadzaal Stadhuis aan de Markt | Zaltbommel Uitslagenavond Volgen van de uitslagen en bekendmaking van de voorlopige uitslag door de burgemeester en vervolgens debat met lijsttrekkers | Openbaar en gratis.


Blijf op de hoogte

Op verschillende manieren kunt u de campagne volgen. Dat kan natuurlijk via de plaatselijke media en social media die veel aandacht besteden aan de verkiezingen. Ook de deelnemende partijen weten u te bereiken. Vanuit de gemeente Zaltbommel communiceren we op de volgende manieren over de campagne:

Websites:

Gemeente Zaltbommel (Deze link gaat naar een externe website) over de gang van zaken rondom de verkiezingen en referendum 
Gemeenteraad Zaltbommel over de verkiezingscampagne 

Social media:

Facebook Zaltbommel Events  (Deze link gaat naar een externe website)
Twitter: @gem_zaltbommel (Deze link gaat naar een externe website) en @raadzaltbommel (Deze link gaat naar een externe website)

Hashtags:

Algemeen: #GR18
Zaltbommel: #ZBGR18

Speciale Gemeentepagina

Vanaf woensdag 14 februari tot en met 21 maart besteden we wekelijks aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen en referendum door middel van een speciale pagina in Het Kontakt.

Lokale omroep OkéFM

De lokale omroep OkéFM (Deze link gaat naar een externe website) doet verslag van de campagne activiteiten en de verkiezingsavond. 

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. logo-square-white logo-square printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.