Profiel

M.J. Stoutjesdijk (Martijn)

Taken

Waarom bent u actief in de politiek?

In het lied ‘Een mens is meer’ van Karel Glastra van Loon is één van de regels: “Blijf niet mokkend aan de kant staan, stel een daad en toon je moed”. Dat is een regel die mij bijgebleven is. Ik vind het belangrijk om niet aan de zijlijn te blijven mopperen, maar aan de slag te gaan en te proberen Nederland menselijker, socialer en groener maken.

Wat wilt u bereiken als raadslid?

Ik wil graag dat Zaltbommel een sociale(re) gemeente wordt. Een gemeente waarin er woningen zijn voor iedereen, ongeacht of je oud of jong bent, of je veel verdient of weinig. Maar ook een gemeente waarin de zorg goed geregeld is, juist voor de meest kwetsbare groepen in onze samenleving. Daarnaast wil ik me inzetten voor actieve bestrijding van armoede, voor leefbare kernen en voor verduurzaming van onze gemeente.

Wat is úw speciale plek in de gemeente?

Er zijn verschillende plekken in de gemeente Zaltbommel waar ik graag kom, maar als ik per se een keus moet maken, ga ik voor de Uiterwaarden bij Gameren. Toen mijn vrouw en ik net verkering hadden gingen we daar vaak wandelen en ook nu nog komen we er regelmatig om te genieten van het rivierlandschap.

Website Martijn Stoutjesdijk

Nevenfuncties

Betaald:

Promovendus Universiteit van Tilburg
Eigenaar Bluethinking

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.