Profiel

A.E. van Oort (Anneliese)

Taken

Waarom bent u actief in de politiek?

Ik vind het belangrijk dat er naar elkaar geluisterd wordt, dat iedereen zich gehoord én gezien voelt. Dat we allemaal gelijke kansen hebben, voelt voor mij meer als een kreet die ik niet overal terug zie in de dagelijkse praktijk. Moeten we er bijvoorbeeld trots op zijn dat ook Zaltbommel een voedselbank heeft?

Wat wilt u bereiken als raadslid?

Ik streef naar een dementie-vriendelijke gemeente. Dementie stelt onze samenleving voor grote en groeiende uitdagingen. Dementie-vriendelijk Zaltbommel is belangrijk voor mensen met dementie en hun partners/mantelzorgers. Als we samen meer kennis van en begrip voor dementerenden en hun omgeving hebben, maakt dat het samenleven en de omgang met elkaar fijner.
Regels, orde en regelmaat zijn op hun tijd nodig om zaken gestructureerd aan te pakken, maar kunnen nooit een doel op zich zijn. Ik ben dan ook kritisch op regelzucht en vind dat je soms buiten de gebruikelijke lijntjes moet (durven) kleuren om tot vernieuwing en succes te komen. Want iedereen is anders, maar wel gelijkwaardig.

Wat is úw speciale plek in de gemeente?

Het is fijn om de brug over te steken, de Sint Maartenstoren te zien, met een gevoel van “thuis”. De Waal; water is voor mij erg belangrijk. Jeugdherinneringen van familiebanden aan beide zijden van de oevers; Tuil en Zaltbommel. De beweging van vervoer en vertier. De rust van kabbelend water, dat gedachten laat stromen. Maar ook de onvoorspelbaarheid en kracht.

Nevenfuncties

Betaald:

Teamleider Vluchtelingenwerk, 's-Hertogenbosch

Onbetaald:

Ambassadeur voor de gemeente Zaltbommel Ieder1Gelijk, Bureau Gelijke Behandeling Gelderland-Zuid

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.