Profiel

F.C. van der Schans (Frits)

Taken

In de jaren '60 en '70 ben ik opgegroeid op een boerderij, hier in de Bommelerwaard. Op deze boerderij hadden wij koeien, paarden, pony, ezels, kippen, schapen, geiten, kalkoenen van augustus tot de Kerst en nog heel veel andere dieren. We teelden gras, bieten, graan, aardappelen, groente en fruit voor eigen gebruik en verkoop. Maar het belangrijkste op deze boerderij waren de mensen.

Mijn ouders waren gastvrij naar iedereen. Bij mij thuis waren er altijd ooms/tantes, neven/nichten, vrienden, kennissen of stagiaires uit Nederland, Amerika, Japan of Scandinavie over de vloer. De gastvrijheid en het 'er willen zijn voor mensen die het moeilijker hebben dan jijzelf' vormen een belangrijke inspiratie voor mijn leven. Daarom ben ik politiek en maatschappelijk actief.

Belangrijk voor mij is de aandacht voor mensen die tussen wal en schip raken en niet of onvoldoende worden gehoord. Maar ook voor het landschap, de natuur en het milieu omdat zij geen stem hebben. Voor dit alles zet ik mij niet alleen via de gemeenteraad in, maar ook in mijn werk en vrije tijd.

Nevenfuncties

Betaald

  • Senior adviseur/teamleider CLM Onderzoek en Advies in Culemborg

Onbetaald

  • Lid Adviesraad Staatsbosbeheer regio Utrecht
  • Trainer/coach basketballvereniging Ardito Zaltbommel
Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.