Mijn burgemeester

De huidige burgemeester van Zaltbommel is waarnemend, de functie wordt sinds 2017 tijdelijk ingevuld door dhr. Peter Rehwinkel. In februari 2019 is de procedure voor de benoeming van een vaste burgemeester begonnen. 

Profielschets en vacature

De gemeenteraad van Zaltbommel stelt een profielschets vast voor de nieuwe burgemeester. Aan inwoners is gevraagd om hun mening te geven en daarmee bij te dragen aan de profielschets. De profielschets en aanverwante bijlagen zijn te raadplegen via:

Wat doet een burgemeester

De burgemeester is voorzitter van de gemeenteraad en van het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast heeft de burgemeester een belangrijke taak bij het handhaven van openbare orde en veiligheid. Daarnaast is er een belangrijke ceremoniële functie.

Verloop van de procedure

De gemeenteraad stelt een profielschets op. De gemeenteraad kiest op basis van de profielschets haar voorkeurskandidaat. De koning benoemt op voordracht van de minister de nieuwe burgemeester.

Vertrouwenscommissie

De vertrouwenscommissie wordt gekozen uit de leden van de de gemeenteraad en begeleid het benoemingsproces. Elke gemeenteraadsfractie levert één commissielid. De bevoegdheden van de vertrouwenscommissie worden vastgelegd in een verordening.

Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. Path 2Created with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. icon-facebookCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. ShapeCreated with Sketch. common-search-lookup-glyphCreated with Sketch. icon-twitterCreated with Sketch. Path 2Created with Sketch. printvolume-down - FontAwesomeCreated with Sketch. Combined ShapeCreated with Sketch.